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라면 건강하게 먹는법<How to eat ramen healthily>

숏힐링(Short Healing) 2022. 12. 13. 23:10
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<라면 건강하게 먹는법><How to eat ramen healthily>

라면은 식품업계가 낳은 20세기 최고의 걸작이지만 21세기에 사라져야 할 식품 이라는 말이 나올 정도로 양면성을 지니고 있습니다. 건강에 좋지 않다는 것을 알면서도 "맛" 하면 라면을 빼놓을 수 없기 때문이죠. 한국갤럽 설문 조사결과, 한국 사람들은 평균적으로 일주일에 한 번 꼴로 라면을 먹는다고 합니다. 그러면서도 “건강에 좋다, 나쁘다” 등 뒷말이 항상 많은데요.
인스턴트 라면을 발명한 안도 모모후쿠 일본 닛신식품 회장은 96세로 타계할 때까지 매일 점심으로 라면을 먹었다고 합니다. 라면을 매일 먹어도 건강하다는 것을 보여줘야 한다며 늘 즐겨 먹었는데요. 우리나라에서도 라면을 이왕 먹을 거 건강하게 먹자는 인식이 확산되고 있고 있습니다. 웰빙 라면을 위해 면 반죽부터 신경 써서 밀가루 외에도 감자와 녹두 전분을 포함하는 등 많은 변화를 꾀하고 있습니다. 그러나 한국소비자원에 따르면 라면은 나트륨 문제에서 자유로울 수 없다고 합니다. 그렇다고 라면을 안 먹을 수는 없겠지요? 물론 가능하면 라면을 먹지 않는 것이 좋겠지만 꼭 먹어야 한다면 건강하게 먹는 방법 4가지 방법을 참고해 보세요.

*첫째- 국물 먹지 않기.
나트륨은 국물에 많이 녹아 있습니다. 면을 건져 먹은 후에 가능하면 국물은 먹지 않는 건데요. 국물만 먹지 않아도 라면에 들어 있는 나트륨의 절반은 덜 먹게 되는 것입니다.
*둘째- 달걀과 채소 넣어 먹기.
달걀이나 양파와 파, 버섯 등의 채소를 넣어 라면을 끓이는 방법인데요. 달걀로 단백질을 채소로 비타민과 무기질 등 부족한 영양소를 채울 수 있습니다.
*셋째- 가능하면 면을 튀기지 않은 라면을 선택하거나 라면의 영양 표시를 확인해서 나트륨과 열량이 낮은 라면 골라 먹는 방법 입니다.
*넷째- 다시마나 미역을 넣어먹는 방법입니다.
다시마나 미역을 라면에 넣게되면 콜레스테롤 및 나트륨 배출에 도움을 준다고 합니다. 해조류에 풍부하게 들어있는 알긴산 성분은 체내에 점섬이 높아져 담즙의 재흡수를 막아 줍니다. 그렇게되면 간은 담즙을 다시 생성하기 위해서 콜레스테롤을 사용하게 되는데요. 이러한 작용을 통해서 콜레스테롤 수치가 줄어들게 되는 것이랍니다. 해조류에 들어간 식이섬유는 장내에서 수분과 함께 흡수되지 않은 나트륨을 흡착해서 몸 밖으로 배출시키는 작용을 한다고 합니다.

Ramen is the best masterpiece of the 20th century created by the food industry, but it is so ambivalent that it is said to be a food that should disappear in the 21st century. When you say "taste" even though you know it's not good for your health, you can't leave out ramen. According to a Gallup Korea survey, on average, Koreans eat ramen once a week. At the same time, there are always many behind-the-scenes remarks such as "good for health or bad."
Momofuku Ando, chairman of Nisshin Foods, who invented instant ramen, said he ate ramen for lunch every day until he died at the age of 96. I always enjoyed eating ramen, saying that I should show that I am healthy even if I eat it every day. In Korea, there is a growing perception that ramen should be eaten healthy. For well-being ramen, we are making many changes, including potato and mung bean starch in addition to flour by paying attention to the noodle dough. However, according to the Korea Consumer Agency, ramen cannot be free from sodium problems. But I can't skip eating ramen, right? Of course, it's better not to eat ramen if possible, but if you have to, please refer to four ways to eat healthy.
*First - Don't eat the soup.
Sodium is very dissolved in the soup. I try not to eat the soup after I take out the noodles Even if you don't eat just the soup, you eat half of the sodium in ramen.
*Second - Eat with eggs and vegetables.
It is a way to boil ramen with eggs, onions, green onions, mushrooms, and other vegetables. Eggs can fill in nutrients such as vitamins and minerals with protein as vegetables.
*Third - If possible, choose ramen without fried noodles or check the nutrition label of ramen to choose ramen with low sodium and calories.
*Fourth - It's a way to add kelp or seaweed.
Putting kelp or seaweed in ramen helps eliminate cholesterol and sodium. Alginic acid, which is abundant in algae, prevents reabsorption of bile by increasing viscera in the body. The liver then uses cholesterol to produce bile again. This action reduces cholesterol levels. The dietary fiber in seaweed is said to absorb sodium that has not been absorbed along with moisture in the intestine and release it out of the body.

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